21 JULI: LAS VEGAS – GRAND CANYON

Vertrek uit hotel: 8.00AM

Een eerste hoogtepunt is de Hooverdam, wegens veiligheidsoverwegingen (vrees voor aanslagen) kan hier jammer genoeg geen stop gemaakt worden.

De Hooverdam is de op één na grootste dam van de Verenigde staten heeft bovenaan een breedte van 15m, onderaan van 220m!!! Bij de bouw tussen 1931 en 1936 kwamen hier ongeveer 100 mensen om het leven. Het reservoir die achter de Hooverdam ligt wordt Lake Mead genoemd. Het grootste kunstmatige meer van de USA. U kunt er uiteraard een boottocht maken, zwemmen, vissen en verschillende watersporten uitoefenen.

Vervolgens maakt u een stop in Kingman waar u een bezoek kan brengen aan het Route 66 Museum.

Vervolgens rijdt u een stukje af van de Route 66.

ROUTE 66

Deze legendarische route loopt van Chicago tot Los Angeles en wordt ook wel “Mother Road” genoemd.

Langs deze route kom je het échte Amerika tegen. Nergens in Amerika vindt je waarschijnlijke meer originele cafés en “diners” in fifties -en sixties stijl dan langs Route 66. De weg kreeg in 1926 zijn nummer en werd in 1985 geschrapt uit het Amerikaanse wegennetsysteem. Officieel bestaat deze route dus niet meer en grote delen zijn ondertussen verdwenen of opgegaan in het netwerk van snelwegen. Het langste onafgebroken stuk Route 66 bevindt zich in Arizona.

Vervolgens bereikt u Williams waar wij hebben gereserveerd in hotel Days Inn Williams.

Aankomst in hotel: 6.00PM