18 JULI: SAN FRANCISCO

WANDELING IN OMGEVING VAN HOTEL (± 2U)

U kunt een wandeling maken in omgeving van Union Square.

Wandel rechts uit hotel tot Geary Street die u rechts volgt tot Powell Street. U komt op Union Square.

Union Square is het levendig centrum van San Francisco met vele winkels en shoppingcenters.

Volg verder Geary Avenue tot Grant Avenue die u links volgt tot Bush Street, waar de ingang van Chinatown is gelegen.

Chinatown: De op 2 na grootste Chinese Stad buiten China. Er wonen zelfs oudere mensen die Chinatown nooit verlaten hebben.

Het is een echte woonwijk, er wonen immers 30.000 in slechts 24 huizenblokken, net door deze beperkte oppervlakte laat Chinatown eerder een “smerige” indruk na.

In Chinatown heersen er verschillende sferen, nl. de toeristische sfeer op Grant Avenue, de toeristische winkelstraat, gespecialiseerd in elektronische- en filmapparatuur waar u ook de verschillende specialiteiten kan komen proeven zoals haaivinnensoep.

Volg verder Grant Avenue tot Jackson Street die u rechts inwandelt tot Kearny Street.

Wandel hier links (50m) tot het Café Zoetrope gelegen aan uw rechterzijde.

Eigendom van Copolla, beroemde regisseur bekend van “The Godfather & Apocalypse Now”. Een “must” voor wijnliefhebbers. Naast de eigen Copolla wijnen kunt u er een uitgebreid gamma Californische wijnen vinden.

Wandel verder tot Columbus Avenue die u rechts volgt tot kruising met Washington Street.

Van veraf zie je reeds de Transamerica Pyramid toren. Dit is het meest herkenbare gebouw van de stad, met z’n 265m lengte is dit het hoogste gebouw van de stad. Het werd ontworpen door William Pereira.

Wandel links Washington Street in tot het wandelpad op de hoek met Davis Street die u schuin rechtdoor volgt. U wandelt door het Sue Bierman Park. Op het einde kunt u rechts Vaillancourt fontein bezichtigen en links het Abraham Lincoln Brigade Monument.

U bevindt zich ondertussen aan het Embarcadero center, een opvallende verzameling van 35 à 40 verdieping tellende kantoorgebouwen die met elkaar verbonden zijn door loopbruggen.

Wandel nu verder, u komt aan de Ferry Building, vroeger één van de belangrijkste toegangspoorten tot San Francisco. De klokkentoren is 71m hoog en geïnspireerd op de Moorse kubusvormige toren van de kathedraal in Sevilla.

Er zijn vele winkeltjes vooral met ambachtelijke producten, enkele restaurants en bars. U heeft er een mooi zicht op de Oakland Bridge.

U kan hier eventueel de (historische) tram nemen naar Market Street – Castro of lijn F.

Prijs ticket: 2,25 USD

De tramlijn F wordt nog met historische trams gereden.

Stap af aan halte 3rd & Kearny Street. Wandel hier 3rd Street links in tot voorbij Mission Street, aan uw rechterzijde is het Yerba Buena Gardens gelegen

Yerba Buena Gardens is een stadsdeel in ontwikkeling. Een 2 miljard kostend megaherontwikkelingsproject werd neergezet in een bestaande buurt waar vroeger de goedkoopste hotelletjes en bars gelegen waren die ondertussen moesten wijken voor middenklasse. U kan er het SFMoMA terug vinden of het San Francisco museum of Modern Art. (Gesloten tot 2016).

In de tuin staat een gedenkteken voor Martin Luther King Jr. bestaande uit een waterval.

Wandel via 4th Street terug tot Market Street die u links volgt tot Powell Street. Wandel hier rechts.

Volg verder Powell Street tot O’Farrell Street, wandel hier links tot Mason Street die u rechts volgt tot hotel.